De Pluim

De Pluim

Geschiedenis

Vanaf 01.08.2018 starten wij met een totale uitverkoop t.e.m. 31.12.2018.

Wij geven 30% op alle artikelen en 50% op heel ons assortiment sjablonen en gietmallen, zelf uit te zoeken (vraag er naar, een groot deel staat in onze kelder).

Het oorspronkelijk gebouw “De Gouden Pluim” op de hoek van de Vrijdagmarkt en Waaistraat dateert uit de 16de euw. Het gebouw kreeg verschillende namen , "den Hase"(1581), 'tHaeskin"(1617) of "het Aesken" (1715).

In 1886 kwam er een suikerbakker. In 1902 kwam er een slager en pas in 1904 kwam er een huisschilder die daarvoor in nr8 op de Vrijdagmarkt zijn intrek had. Deze bracht ook de bekende folklorische “Gouden Pluim” mee en bevestigde die boven de ingang van de winkel. Sinds dan is de winkel gekend als De Gouden Pluim.

Mijn grootouders, Frans Schamp en Julia Dhont zijn net voor de geboorte van Paulette Schamp (1960) gaan inwonen bij de toenmalige eigenaars van De Gouden Pluim, om stilaan de zaak over te nemen en hun eigen stempel erop te drukken.

Beginnend in nr.11 met verf voor binnen en buitenhuis met de bijhorende producten en reinigingsmaterialen. Het gebouw ernaast, Vrijdagmarkt nr.12 werd erbij genomen om de ongelooflijke hoeveelheid goederen te kunnen stokkeren. Zo ontstond er een tweede winkel “De Gouden Pluim Kunstcentrum”. Zo beetje bij beetje werd de kennis verzameld, aangevuld en doorgegeven...


Van links naar rechts zien we Marcel (medeoprichter van de kunstkring Spectraal), Marianne,
Lisette (Vrouw van Marcel en oprichter van Spectraal) Frans Schamp en Julia Dhont, Paulette Schamp en Kristiaan Dhollander en onderaan Stefaan Schamp.

Hun kinderen Paulette en Stefaan zijn mee opgegroeid met deze passie en zijn verder gegaan, Paulette in de kunstafdeling en Stefaan in de verfafdeling. Paulette Schamp en haar echtgenoot, Kristiaan Dhollander hebben met veel passie de kunstwinkel verder gezet en uitgebreid met een grote verzameling van producten voor professionele kunstenaars, beginners, studenten en hobbyisten.

Nadat de Verfafdeling in Vrijdagmarkt 11 gestopt was hebben ze het assortiment pigmenten, kleurstoffen en beitsen, basis chemische producten van ethanol tot en met gomlack en wassen erbij genomen gezien deze volledig thuis horen en nodig zijn in de kunstwereld... Bij elk product stellen we ons de vraag of het een meerwaarde is, of het kwalitatief is en een reden van bestaan heeft, of er geen alternatieven zijn...

Tot de dag van vandaag blijft het assortiment leven en wordt het up to date gehouden om een zo volledig mogelijk aanbod naar de klanten toe te brengen...

De passie en vooral ook de uitwisseling van kennis met de klanten, waarbij de wederzijdse samenwerking enorm belangrijk is, zorgen ervoor dat de kennis niet verloren gaat en zo doorgegeven wordt naar de jongere generaties. Ik, de dochter (kleindochter) Annelies Dhollander samen met de papa Kristiaan Dhollander leven/werken verder vol passie en liefde voor het vak. Ons doel is bijleren van de klant en verder mee zoeken naar producten en oplossingen die onze kunstenaars en creatievellingen verder helpen. Zo leren we constant bij van de klanten en zij van ons...

Met veel plezier begeleiden we de mensen doorheen het enorme aanbod van producten die er de dag van vandaag is.

Maar onze grootste sterkte blijft onze service, productkennis en communicatie met de klanten!

De Pluimkes


Najaarsverlof:
29 Oktober tot en met 3 November

Wapenstilstand:
11 November tot en met dinsdag 13 November

Kerst:
25 en 26 December