Merken

Merken

Verschillende merken doen inspanningen...

De Gouden Pluim

We proberen zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om hun eigen verpakkingen mee te brengen.
Hergebruik de flessen, wij vullen graag op als mogelijk. Breng glazen potjes mee voor het uitwegen van kleurstoffen en pigmenten (we hebben er ook die je hier kan kopen).

We hebben katoenen zakjes die je kan kopen (herbruikbaar) alsook kleine composteerbare zakjes. Zakjes die dus in de compostbak kunnen en in tegenstelling tot recycleerbaar niet door een proces (vervuilend) moeten om terug gebruikt te kunnen worden...

Schneider

Een stap in de goeie richting... De link-it en fineliner die we in assortiment hebben zijn gemaakt van 85% biogebaseerde kunststof.

Voorbeelden van biogebaseerde kunststoffen zijn BioPE, BioPET, cellulose-acetaat en PLA. Het uitgangsmateriaal voor biogebaseerde kunststoffen zijn nagroeibare grondstoffen. Dat zijn bijv. zetmeel uit maïs, suiker uit suikerriet en suikerbieten en ricinusolie, cellulose uit katoen of hout. Het gebruik van nagroeibare grondstoffen spaart de begrensde voorraden aardolie en verlaagt in de gemiddelde vergelijking met traditionele op aardolie gebaseerde grondstoffen de CO2-emissies.

Klik op de afbeelding voor meer informatie
Schneider

Faber Castell

Een ecologische adem waait ook door dit bedrijf... Faber zijn inspanning zijn natuurlijk terug te vinden op de site... Klik hier

Ze betreffen vooral het aanplanten van bossen en hun CO2 uitstoot compenseren.
Faber Castell