Workshops

Artchapel

Workshops voor volwassenen

Agenda

  • 3 maart (18:30 - 21:30): Cyanotype Light Volwassenen
  • 10 maart (18:30 - 22:30): Cyanotype Textiel Volwasssenen
  • 17 maart (18:30 - 21:30): Zoutdruk Volwassenen
  • 24 maart (18:30 - 22:30): Cyanotype Textiel Volwassenen

overzicht

3 Maart: Cyanotype Light

Cyanotypie of blauwdruk

Deze eendaagse workshop zal de deelnemers introduceren in het creëren van fotografische afbeeldingen op een van de oudste manieren. Cyanotypie is een drukproces waarmee men een donkerblauwe fotografische afdruk verkrijgt.

Het proces gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het toegankelijk maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen. Deze intensieve workshop zal u een goede basiskennis geven voor het maken van blauwdrukken van uw eigen werk alsook de kans om de experimenteren met verschillende soorten papier.

Inhoud

De workshop behandeld kort de geschiedenis van het process, een introductie tot de nodige chemicalien en materialen, hoe de chemicalien kunnen gemixt worden, welke soorten papier te gebruiken en de verschillende soorten UV-lichtbronnen. Verder worden de verschillende methoden van de behandeling van papier, contrast en helderheids controle en het omkleuren met alledaagse grondstoffen zoals thee en koffie toegelicht.

Het is altijd leuker om met je eigen afbeeldingen te werken. De deelnemers worden dan ook uitgenodigd om hun eigen afbeeldingen ter beschikking te stellen voor de workshop.

Wij zullen dan op voorhand negatieven maken (de afbeeldingen afdrukken op een transparant medium) zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens de workshop. Stuur hiervoor 2 digitale abeeldingen naar keuze (of een weblink ernaar) naar artchapel.studio@gmail.com

Ervaring

Deze workshop is toegankelijk voor volwassenen van alle ervaringsniveaus. Geen voorgaande kennis van fotografische druktechnieken of doka processen is nodig. We starten van een digitale afbeeldingen dus zelfs als je een compact-camera of smart phone gebruikt om je foto's te maken, kan deze workshop een leuke manier zijn om meer met je afbeeldingen aan te vangen.

Praktisch

INSCHRIJVING ENKEL VIA EMAIL artchapel.studio@gmail.com
Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen. Gedrukte nota's die toelichten hoe je zelf verder aan de slag kan met afdrukken.
Prijs: 65 euro (gelieve het verschuldigd bedrag op onze bankrekening te storten bij inschrijving)
Maximaal 8 deelnemers per workshop.

cyanontype

10 en 24 Maart: Cyanotype op Textiel

Deze eendaagse workshop zal de deelnemers introduceren in het creëren van fotografische afbeeldingen op een van de oudste manieren. Cyanotypie is een drukproces waarmee men een donkerblauwe fotografische afdruk verkrijgt. Het proces gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het toegankelijk maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen.

Deze intensieve workshop zal u meer kennissen geven voor het maken van blauwdrukken van uw eigen werk alsook de kans om experimenteren met verschillende draagmaterialen zoals textiel. Hoe kies je de juiste textiel? Hoe bewerk je het en voorberied voor cyanotype? Hoe behandel je de afgedrukte stukken textiel? Ale tips en tricks over cyanotype op textiel. Alle materialen zijn inbegrepen.

Praktisch

Prijs: ​ 80 euro (incl.BTW) * ​introductieprijs
Maximaal 6 deelnemers per workshop!
Inschrijving via: artchapel.studio@gmail.com
of via tel.: ​ 0488900209

Cyanotype op textiel

17 Maart: Zoutdruk

De zoutdruk is een van de oudste fotografische drukprocessen en een voorloper van de traditionele zwart-wit fotografie. Het proces werd rond 1835 ontdekt door de Britse wetenschapper en fotograaf Henry Fox Talbot. Tot rond 1860 bleef het de meestgebruikte methode om foto's af te drukken. De zoutdruk dankt zijn naam aan het feit dat het papier lichtgevoelig wordt gemaakt met onder andere gewoon keukenzout. Met zoutdruk krijg je een bruin-witte (sepia) afbeelding.

In onze workshop leer je hoe je zelf zoutdrukken maakt vertrekkende van je eigen werken (digitale bestanden). Deze workshop is toegankelijk voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen.

Praktisch

Prijs: ​ 70 euro (incl.BTW) ​introductieprijs
Maximaal 6 deelnemers per workshop!
Inschrijving via: artchapel.studio@gmail.com of via tel.: ​ 0488900209

zoutdruk