Workshops

Ecoprinten op textiel: 2 x een tweedaagse workshop

14 en 15 juni of 12 en 13 september 2018

Donderdag 14 en vrijdag 15 juni 2018
Bladeren printen op een katoenen T-shirt en zijden sjaal of topje In deze tweedaagse workshop leer je een ecoprint maken op je eigen T-shirts, ook zijden topje, zijden sjaals en andere kledij kan je hiervoor gebruiken.Voor deze workshop heb je geen voorkennis nodig van de techniek ecoprint maar voor degenen die vorig jaar de basisworkshop ecoprinten hebben gevolgd is dit een mooi vervolg. Wat is ecoprint? Ecoprint is een techniek waarbij bladeren en bloemen gestoomd worden. Stoffen worden strak opgerold tot bundels. Deze bundels verdwijnen in een stoompot en enkele uren later zie je het schitterende resultaat.

Woensdag 12 en donderdag 13 september 2018
Ecoprinten op zijde en wol Je gaat in deze workshop aan de slag met witte wollen en zijden weefsels die je zelf gevilt hebt of meebrengt. Vintage materiaal komt hier goed van pas. De keuze van de bladeren is belangrijk, je leert welke beitsbaden je kan gebruiken en hoe je hiermee de beste prints kan krijgen. Dit is een intensieve workshop waarin je heel veel tips krijgt en veel kan experimenteren.

Wat is ecoprint?
Ecoprint is een techniek waarbij bladeren en bloemen gestoomd worden. Katoenen, zijde of wollen stoffen worden strak opgerold tot bundels.
Deze bundels verdwijnen in een stoompot en enkele uren later zie je het schitterende resultaat. Voor deze workshop heeft u geen voorkennis nodig van de techniek ecoprint.

Schrijf je nu al in dan ben je alvast zeker van je plaats.

Prijs voor tweedaagse workshop: €160
Voorschot: €100
Je krijgt tijdens de middagpauze een gezonde vegetarische lunch die inbegrepen is in de prijs. Extra kosten worden aangerekend voor het materiaal dat die dag wordt gebruikt, je kan ook zelf materiaal meebrengen.

Vraag gerust meer info in de Gouden Pluim of bij Elfenstof.
www.elfenstof.be

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Algemene info

wanneer

Donderdag 14 en vrijdag 15 juni 2018
Bladeren printen op een katoenen T-shirt en zijden sjaal of topje.

Woensdag 12 en donderdag 13 september 2018
Ecoprinten op zijde en wol.

waar

In de Kunstkelder van
De Gouden Pluim

prijs

voor tweedaagse workshop: €160
Voorschot: €100 Je krijgt tijdens de middagpauze een gezonde vegetarische lunch die inbegrepen is in de prijs. Extra kosten worden aangerekend voor het materiaal dat die dag wordt gebruikt, je kan ook zelf materiaal meebrengen.

inschrijven

Schrijf je nu al in dan ben je alvast zeker van je plaats.
Inschrijven via De Gouden Pluim:
degoudenpluim@telenet.be