Masterclass fotorealistisch schilderen met olieverf – Ria Dehenau

De Masterclass “Fotorealistisch schilderen met olieverf” is een intensieve workshop, geïnspireerd op de technieken van de oude meesters. Dit met de mogelijkheden die voorhanden zijn in de 21e eeuw en de visie en de smaak van de moderne mens.

 Het is een complexe en trage techniek die geduld en veel oefening vraagt. Daarom wordt er gewerkt met groepen van max 8 deelnemers om individuele begeleiding te optimaliseren.

Met deze masterclasses is het de bedoeling om deelnemers een dieper inzicht te geven op werken met olieverf. Dit zowel naar gebruik van materiaal als de analyses voor opbouw. Het is eveneens de bedoeling dat deelnemers hierdoor door het verwerven van kennis en inzichten, ruimere mogelijkheden ontdekken voor eigen ontwikkeling die zelfs in het gebruik van andere materialen en technieken kunnen worden toegepast.

Er wordt in hoofdzaak gewerkt rond techniek en materialenkennis, de basisopbouw van een schilderij en analyse. Het gebruik van Gesso, grisailles, glacis wordt stapsgewijs aangeleerd en verduidelijking rond historiek en functie …. Er wordt geschilderd aan eenvoudige opdrachten om alle aandacht te kunnen geven aan techniek en opbouw.

De workshop wordt gegeven door Ria De Heneau, die een zeer grote expertise heeft in deze materie. Het werk op haar website zijn daar het absolute bewijs voor: www.riadehenau.com

Deze workshop is bestemd voor deelnemers met een goede tekenvaardigheid om op die manier het meeste rendement uit deze complexe workshop te kunnen halen.

 

REEKS OP VRIJDAG: 24/09, 08/10, 22/10, 05/11, 19/11 en 3/12 van 10u00 – 16u30

REEKS OP ZATERDAG: 25/09, 09/10, 23/10, 06/11, 20/11 en 04/12 van 10u00 – 16u30

Locatie: eerste twee lessen in Nevele, De Gouden Pluim, andere lessen in Sint-Martens-Latem

Inschrijven via www.iscrat.be

2- Daagse Workshop WEVEN & VILTEN o.l.v. Hélène Borgers

WAT?

We gaan aan de slag met stroken naaldvilt en weven deze – al dan niet met andere textielstroken- tot een losse basis. Met behulp van de vilttechniek zorgen we dat het geheel aan elkaar hecht, zodat we een weefsel bekomen. De variaties en mogelijkheden zijn oneindig dankzij de verschillende kleurcombinaties en/of stofcombinaties!

PLANNING:

Tijdens de eerste namiddag verkennen we onze persoonlijke mogelijkheden ahv verschillende weefstalen. Kleurcombinaties en stofcombinaties worden grondig onderzocht op basis van de linnenbinding, een eenvoudige weeftechniek.

Uit de bekomen stalen wordt een keuze gemaakt, zodat de tweede dag samen gewerkt kan worden naar een origineel en persoonlijk resultaat! Dankzij de combinatie van deze technieken kan men zeer fijn en klein werken (ideaal voor bv. Juwelen, accenten of anders accessoires) of net grof en groot (plaid, sjaal of stof voor een patroon).

 

VOOR WIE?

Voor al wie de basis weven en/of vilten op een toegankelijke en eenvoudige manier wil aanleren. Er is absoluut geen voorkennis in weven of vilten vereist.

Voor wie al ervaring heeft (ontwerpers, lesgevers,…)  in één of in beide technieken, om zo de mogelijkheden van combinaties te ontdekken of een hun eigen evolutie verder te voeden.

 

WANNEER?

Dit gaat door op dinsdag 17 augustus (13u15-17u00) en op woensdag  18 augustus (10u00 – 17u00) – voor het uitwerken van een eigen project…

Kostprijs 150 € - reserveren via www.iscrat.be

  

  

  

  

Wij zijn verhuisd naar Nevele

Je kan ons nu vinden in Ter Mote 5, waar we in de gebouwen van Colpaert - Van Leemputten zitten.

Op die manier vindt u alles voor de beeldende kunstenaar onder één dak!

Vlotte bereikbaarheid, parking voor de deur en een ruimere toonzaal laten toe om u nog steeds dezelfde service te geven als weleer op de vrijdagsmarkt.

Eerlijke prijspolitiek.  

Wij geloven in een eerlijke prijspolitiek, waar alle belanghebbenden beter van worden.

U als klant heeft recht op een goede prijs, wij als leverancier hebben eveneens een correcte prijs nodig om de gepaste service te kunnen bieden.

Daarom proberen wij in samenwerking met onze leveranciers een correcte prijssetting aan te bieden aan al onze klanten. 

Heeft u een product toch ergens goedkoper gezien, meld het ons via info@degoudenpluim.be

Wij engageren ons om iedere melding te onderzoeken, en onze prijs aan te passen indien dit voor alle partijen economisch verantwoord is. Op die manier krijgt U de beste prijs, en kunnen wij op ons bedrijf verder uitbouwen.

Volg ons op Facebook

 • Verzending

  Makkelijk verzenden in België en Nederland aan zeer voordelige tarieven.

  Wij proberen uw bestelling de dag zelf of uiterlijk de dag nadien te verzenden.

 • Advies

  U kan ons steeds bereiken op 09/225 69 05 of via mail: info@degoudenpluim.be

 • Betaling

  Vlotte en veilige betaling via Bancontact, Visa en overschrijving

Waarom kiezen voor De Gouden Pluim?

Steeds advies en ondersteuning

In de winkel is Annelies nog steeds aanwezig die kan helpen bij uw vragen en problemen. We zijn doorlopend open op zaterdag. Klik hier voor de openingsuren.

Zeer ruim aanbod

Een ruim aanbod aan verf, pigmenten, hulpstoffen, ... 

Correcte en eerlijke prijzen 

Wij streven steeds naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht u toch het artikel ergens anders goedkoper gevonden hebben, meld het ons en wij zoeken samen naar een passende oplossing.