Een stukje geschiedenis 

De geschiedenis van De Gouden Pluim gaat terug tot in 1904, wanneer er zich in het oorspronkelijke gebouw op de Vrijdagsmarkt  een huisschilder vestigde. Deze bracht ook de bekende folklorische “Gouden Pluim” mee en bevestigde die boven de ingang van de winkel. Sinds dan was de winkel gekend als De Gouden Pluim.

De  grootouders van Annelies, Frans Schamp en Julia Dhont zijn net voor de geboorte van Paulette Schamp (1960) gaan inwonen bij de toenmalige eigenaars van De Gouden Pluim, om stilaan de zaak over te nemen en hun eigen stempel erop te drukken. Wat aanvankelijk een winkel was met met verf voor binnen en buitenhuis met de bijhorende producten en reinigingsmaterialen werd snel een  tweede winkel “De Gouden Pluim Kunstcentrum”. Zo beetje bij beetje werd de kennis verzameld, aangevuld en doorgegeven.

Hun kinderen Paulette en Stefaan zijn mee opgegroeid met deze passie en zijn verder gegaan, Paulette in de kunstafdeling en Stefaan in de verfafdeling. Paulette Schamp en haar echtgenoot, Kristiaan Dhollander hebben met veel passie de kunstwinkel verder gezet en uitgebreid met een grote verzameling van producten voor professionele kunstenaars, beginners, studenten en hobbyisten.

Nadat de Verfafdeling in Vrijdagmarkt 11 gestopt was hebben ze het assortiment pigmenten, kleurstoffen en beitsen, basis chemische producten van ethanol  tot en met gomlack en wassen erbij genomen gezien deze volledig thuis horen en nodig zijn in de kunstwereld... Net zoals toen stellen we ons bij elk product de vraag of het een meerwaarde is, of het kwalitatief is en een reden van bestaan heeft, of er geen alternatieven zijn...

Begin 2019 werd de winkel om organisatorische redenen verhuist naar Nevele, waar De Gouden Pluim ondergebracht werd in de gebouwen van Colpaert – Van Leemputten.

Tot de dag van vandaag blijft het assortiment leven en wordt het up to date gehouden om een zo volledig mogelijk aanbod naar de klanten toe te brengen...

De passie en vooral ook de uitwisseling van kennis met de klanten, waarbij de wederzijdse samenwerking enorm belangrijk is, zorgen ervoor dat de kennis niet verloren gaat en doorgegeven wordt van generatie op generatie. Op dit moment zet de kleindochter, Annelies Dhollander, de winkel verder vol passie en liefde voor het vak.

Ons doel is bijleren van de klant en verder mee zoeken naar producten en oplossingen die onze kunstenaars en creatievellingen verder helpen. Zo leren we constant bij van de klanten en zij van ons...

Met veel plezier begeleiden we de mensen doorheen het enorme aanbod van producten die er de dag van vandaag is.

Maar onze grootste sterkte blijft onze service, productkennis en communicatie met de klanten!